Απαντούν οι ειδικοί της SOTHYS

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι αναπόφευκτο γεγονός που προέρχεται από μια σειρά κυτταρικών ανισορροπιών καθώς και από την αποδιοργάνωση της εξωκυτταρικής μεμβράνης με τη πάροδο του χρόνου.

Παρ΄ όλα αυτά, έχουμε τη δυνατότητα να επιβραδύνουμε σημαντικά αυτή τη διαδικασία αν ξεκινήσουμε τη τακτική φροντίδα της επιδερμίδας από νεαρή ηλικία.

Οπως και κάθε όργανο του σώματος, έτσι και η επιδερμίδα υπόκειται στο φαινόμενο της εσωτερικής γήρανσης (intrinsic ageing).Οι βιολογικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται έχουν να κάνουν με ανισορροπία μεταξύ του φαινομένου του κυτταρικού εκφυλισμού που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες , τη γλυκοζυλίωση, τις μεταλλοπρωτεϊνάσες καθώς και των επανορθωτικών μηχανισμών των κυττάρων (αντιοξειδωτικά, ένζυμα, κλπ).

Οι ειδικοί της SOTHYS προσδιορίζουν 4 στάδια κυτταρικής γήρανσης της επιδερμίδας, η οποία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τη βιολογική ηλικία.

Συγκεκριμένα,οι ενδείξεις για το κάθε στάδιο είναι:

  • ΣΤΑΔΙΟ 1:

Λεπτές ρυτίδες,ρυτίδες έκφρασης σε προσωρινή βάση

  • ΣΤΑΔΙΟ 2:

Μόνιμες γραμμές και ρυτίδες

  • ΣΤΑΔΙΟ 3:

Βαθιές ρυτίδες,χαλάρωση (έλλειψη τόνου)

  • ΣΤΑΔΙΟ 4:

Ωριμη επιδερμίδα,έλλειψη φωτεινότητας και ζωτικότητας

Για να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την επιδερμίδα , η SOTHYS έχει δημιουργήσει μια ενεργή αντι-γηραντική ασπίδα(Αctive Anti-age Shield) , ένα συνδυασμό από τετρα-πεπτίδια και φυσικά εκχυλίσματα υψηλής καθαρότητας με προοδευτική ενίσχυση της σύνθεσής τους ανάλογα με το στάδιο της γήρανσης και του παράγοντες-κλειδιά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε περίπτωση.Πιο συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 1:

Οι χειρότεροι εχθροί της επιδερμίδας σε κάθε ηλικία είναι οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σχηματίζονται φυσικά και ενδογενώς στα κύτταρα και κυρίως στα μιτοχόνδρια.Το φαινόμενο της οξείδωσης προκαλεί μεγάλη βλάβη στο DNA των κυττάρων , στις πρωτείνες και στα λιπίδια των μεμβρανών. Στη φάση αυτή οι επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών και οι προσωπικές εκφράσεις του ατόμου σχηματίζουν αυτό που αποκαλούμε ρυτίδες έκφρασης σε προσωρινή βάση. Eδώ ο συνδυασμός ενός δι-πεπτιδίου και του εκχυλίσματος candle bush (Senna alata)καταπολεμούν τα αρνητικά αποτελέσματα των ελεύθερων ριζών, και ειδικότερα προστατεύουν τη βλάβη στα μιτοχονδριακά DNA.Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη λείανση των πρώτων ρυτίδων και τη διατήρηση της λάμψης και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 2:

Εδώ έχουμε το φαινόμενο της γλυκολίωσης , δηλ. του μηχανισμού που κάνει τις πρωτεϊνικές ίνες του εξωκυττάριου χώρου να σκληραίνουν καθώς και την απενεργοποίηση των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για πολλές βιολογικές αντιδράσεις που εγγυώνται τη σωστή κυτταρική λειτουργία. Σε αυτό το στάδιο απόλυτη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου που εκδηλώνεται στη θηλώδη στοιβάδα με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ρυτίδων και την απώλεια της σφριγηλότητας. Η δράση ενός συμπλέγματος από πρωτείνες και πεπτίδια χαρίζει ελαστικότητα και απαλότητα στην επιδερμίδα σε αυτό το στάδιο .

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 3:

Σε αυτό το στάδιο η ποσότητα των μεταλλοπρωτεϊνασών (ΜΜP) αυξάνει με συνέπεια να εκφυλίζονται περισσότερο οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Οι ίνες κολλαγόνου αποτελούν το 70% των ινών της επιδερμίδας.Είναι υπεύθυνες για την αντίσταση και την «υποστήριξη» του δέρματος.Με τη πάροδο του χρόνου, το δέρμα ως υποστηρικτικός ιστός εξασθενεί.Οι ίνες κολλαγόνου εκφυλίζονται και η ανανέωσή τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Για να εμποδίσουμε τις ρυτίδες από το να γίνουν πιο βαθιές και για να ενισχύσουμε τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας χρειάζεται μια συνολική δράση πάνω στο κολλαγόνο.

Για να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση της γήρανσης σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να αναχαιτιστεί η δράση των μετταλοπρωτεϊνασών των οποίων η ποσότητα αυξάνει με τη πάροδο της ηλικίας.

Η συνολική δράση ενός συμπλέγματος από πρωτείνες και πεπτίδια βοηθά στην ορατή μείωση των ρυτίδων, στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας.Αυτό επιτυγχάνεται με το εκχύλισμα από σπόρους alfa-alfa, που είναι πλούσια σε γαλακτομαννάνες οι οποίες προστατεύουν τον εξωκυττάριο χώρο και αναχατίζουν τη δράση των μεταλλοπρωτεϊνασών .Η αποτελεσματικότητα αυτού του εκχυλίσματος συγκρίνεται με τη ρετινόλη, χωρίς όμως τα προβλήματα στην ανεκτικότητα που παρουσιάζουν κατά κανόνα τα ρετινοειδή.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 4:

Με τη πάροδο της ηλικίας η μακροβιότητα των κυττάρων περιορίζεται, κυρίως λόγω του εκφυλισμού του DNA .Στη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας εμπλέκονται οι σιρτουίνες, που δεν είναι άλλο από πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην αντιγραφή και επανόρθωση του DNA και έχουν συνολική δράση στο φυσικό αμυντικό μηχανισμό που προστατεύει το DNA και επομένως διασφαλίζουν τη μακροβιότητα των κυττάρων. Πειράματα έχουν αποδείξει ότι η διέγερση στο γονίδιο των σιρτουινών των ανθρώπινων κυττάρων επιβραδύνει τη διαδικασία του ρυθμού της γήρανσης.Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται συστατικά όπως τα πεπτίδια λούπινου που δρουν ως ενεργοποιητές των κυττάρων. Το εκχύλισμα λούπινου είναι πλούσιο σε υψηλά βιοδιαθέσιμα λιποφυλικά πεπτίδια.Τα λιποπεπτίδια αυτά βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση με τη διέγερση της σύνθεσης ενός σημαντικού παράγοντα ανάπτυξης , τον VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) που προάγει την αγγειακή ανάπτυξη. Η επιδερμίδα τρέφεται και οξυγονώνεται καλύτερα, γίνεται πιο λεία, πιο σφριγηλή και λαμπερή.
Πληροφορίες SOTHYS